Monitor Audio informeert U over de Roksan series  
Monitor Audio Nederland
Monitor Audio Nederland
 


Zoals wij U al eerder lieten weten, heeft Monitor Audio het merk en de fabriek van Roksan overgenomen. Goed nieuws vinden wij, al jaren denken wij dat de combinatie Monitor Audio en Roksan uitstekend is en dat kan nu alleen nog maar verder uitgebreid gaan worden. Het afgelopen jaar heeft Roksan veel nieuwe producten uitgebracht. Een aantal hebben wij onder Uw aandacht gebracht maar graag willen we toch nog een keer ze allemaal op een rijtje zetten. Vandaar deze zeer uitgebreide nieuwsbrief met veel informatie.

  ROKSAN INTRODUCEERT: K3 CD Di, NIEUWE CASPIAN VINYL PRODUCTEN EN DE DARIUS S1 LUIDSPREKER…  
   
De K3 CD Di is eigenlijk een heel logisch idee. Voeg aan een CD-speler een extra digitale ingang toe, zodat de interne DA-omzetter ook gebruikt kan worden voor andere digitale signaalbronnen. Die daarmee ook van de bekende hoge Roksan weergavekwaliteit gebruik kunnen maken…


De Caspian RPP phono-voorversterker is de bestklinkende en meest veelzijdige die Roksan ooit heeft gemaakt. En is niet alleen een perfecte aanvulling voor de Caspian M-serie, maar voor elk high-end systeem. De Caspian RPM Reference Speed Control is een ultra-nauwkeurige snelheidsregeling voor de Xerxes 20+ draaitafel en vervangt de DX2. De Caspian Vinyl System Control (VSC) combineert de RPP en RPM in één Caspian M-behuizing. De VSC 2S heeft dan voor elk een volledig eigen voeding.

Met de Darius S1 luidspreker realiseert Roksan een lang gekoesterde wens: een compacte luidspreker met een open gedetailleerd geluid, loepzuivere stereopositionering, een superieur laag en een hoog rendement. De akoestische afstemming is zodanig ontwikkeld dat een perfecte weergave is gegarandeerd, onafhankelijk van de plaatsing.

De verkoopprijzen zijn: K3 CD Di €1799, Caspian RPP €2799, Caspian RPM €2049, Caspian VSC €4199, Caspian VSC 2S €4299 en (per set) Darius S1 + statief €7000.
 

  K3 CD Di
De K3 CD Di is de bekende K3 CD-speler, maar nu voorzien van een digitale ingang (optisch en coax). Je kiest simpel de gewenste bron met een driestandenschakelaar aan de onderzijde. De LED (wit of blauw) aan de voorzijde geeft aan welke signaalbron is geselecteerd. Op deze manier kun je, dankzij de ongeëvenaarde PCM1798 24/192 DAC, elke digitale signaalbron (met een digitale uitgang) ‘upgraden’ naar Roksan-kwaliteit…Caspian Vinyl producten
De Reference Phono Preamplifier (RPP) is een doorontwikkeling van de legendarische Reference Phone Stage. Hij is geschikt voor MM- en MC-elementen en je kunt kiezen uit drie versterkingswaarden. Dankzij een volledig nieuw ontwerp met topklasse componenten zet de RPP een nieuw kwaliteitsniveau neer.

De Reference Speed Control (RPM) is de nieuwe digitale regeleenheid voor de Xerxes 20+ draaitafel en volgt hiermee de DX2 op. De nauwkeurigheid van de snelheidsregeling (voor 33 en 45 tpm) komt hierdoor weer een klasse hoger te liggen.

Een bijzondere functie is dat je de snelheid in microstapjes over +/- 6,25% kan aanpassen. Bijvoorbeeld ter compensatie van een afwijkende lichtnetspanning, waardoor onder alle omstandigheden een optimale weergave is gegarandeerd. De RPP en RPM zijn elk gemonteerd in een Caspian M-behuizing met een DS1.5 voeding.

De Vinyl System Control (VSC) combineert voor maximale controle en maximaal gebruiksgemak de RPP en RPM in één behuizing met DS1.5 voedingsmodule. De VSC kan altijd op later tijdstip voorzien worden van een extra DS1.5. De VSC 2S heeft twee volledig onafhankelijke DS1.5 voedingen voor maximale kwaliteit: één voor de RPP en één voor de RPM.Darius S1
Met de Darius S1 realiseert Roksan een ‘droom’: een compacte 2-weg luidspreker met een open gedetailleerd geluid, een superieur laag en hoog rendement met een plaats onafhankelijke weergave.
De Aurum Cantus G2N aluminium ‘ribbon’-hoogeenheid zorgt voor de unieke hoogweergave met zeer fijne details, een uiterst natuurlijk midden en een spatzuivere stereopositionering.
De speciaal ontwikkelde 140 mm ‘lange-slag’ laag/middeneenheid zorgt voor het diepe, gedetailleerde en strakke laag.
Er is veel ontwikkeltijd gestoken in het wisselfilter en de onderdelen om een optimale afstemming te krijgen tussen de twee luidsprekereenheden. De hoog- en laagsecties zitten bijvoorbeeld elk op een eigen bord en de luidspreker kan Bi-Wired worden aangesloten.
De behuizing is intern verstevigd en gevuld met speciale wol, waardoor geen storende resonanties meer kunnen optreden. Speciale aandacht is besteed aan de akoestische afstemming om ervoor te zorgen dat de weergave zo min mogelijk effect ondervindt van de plaatsing (vrijstaand, tegen de muur, etc.). Dit maakt het plaatsen van de S1 in elke ruimte supereenvoudig: daar waar u hem wilt.
De Darius S1 is leverbaar in hoogglanzend pianolak zwart en wit. Het bijpassende elegante statief, waar de luidspreker op wordt vastgezet, zal in geen elk interieurontwerp misstaan.

Het blad “What Hifi” zegt over de Darius S1: “…The Darius S1 are excellent performers and one of the most enjoyable standmounters we’ve heard in years … Roksan speakers never grabbed the limelight in the way the components have. These new Darius S1 are good enough to change that perception.”.
 
Special edition Radius 7
 
 
  ROKSAN INTRODUCEERT: K3 DAC, BLAK SERIE EN DE RADIUS 7…  
   
De K3 DAC is de nieuwe separate digitaal/analoog-omzetter van de K3 Serie. Hij is speciaal ontwikkeld rond een van de beste high-end DA-omzetters en heeft een resolutie van 24 bit/192 kHz (PCM) en DSD128. De resulterende weergave is van ongekend niveau voor de prijsklasse. Er zijn drie digitale ingangen (optisch, XLR en tulp) plus USB-B-ingangen aan voor- en achterzijde. De K3 DAC kan via de ingebouwde K-Link ontvanger bovendien draadloos van elke signaalbron met een K-Link-zender 'streamen'. Het overzichtelijke voorpaneel en de standaard K3-afstandsbediening maken de bediening zo gebruiksvriendelijk mogelijk.


De ontwerpopdracht voor de BLAK Serie was: maak topklasse audioapparatuur voor een 'niet-topklasse' prijs. Deze nieuwe serie toplijn producten bestaat op dit moment uit de Geïntegreerde Versterker USB en de CD-speler. De BLAK Geïntegreerde Versterker USB is een ruim bemeten 2x150 W/8 Ω versterker met een high-end USB DAC, een aptX* Bluetooth-ontvanger plus een separate hoofdtelefoonversterkersectie. De BLAK CD-speler heeft dezelfde stevige behuizing als de versterker. Het CD-loopwerk is hierin volledig geïsoleerd om de invloed van trillingen te voorkomen. De DAC is van de hoge Roksan-kwaliteit, zoals al bekend van de andere producten (bijvoorbeeld Caspian). De twee kenmerken zich door een uiterst gedetailleerd geluidsbeeld met een ongelooflijke diepte.

De Radius 7 draaitafel is de waardige opvolger van de Radius 5.2. De belangrijkste verbetering is de nieuw ontwikkelde motor met volledig elektronische kwartskristalaansturing. Het draaitafeltableau is nu van transparant zwaar acryl. Het chassis met de motor is opgebouwd uit twee aparte, van elkaar ontkoppelde, lagen zwaar acryl. Het acryl heeft bovendien een speciale fijnbewerking ondergaan waardoor de Radius 7 van glas lijkt gemaakt. De Radius 7 staat garant voor een superieure weergave van elke vinylplaat en heeft een adembenemend fraai uiterlijk.

De verkoopprijzen zijn: K3 DAC €1699, BLAK Geïntegreerde Versterker USB €3999, BLAK CD-speler €3599, Radius 7 €1999 en (met Nima toonarm) €2699.
 

 

K3 DAC
De K3 DAC is een losstaande digitaal analoog omzetter van hoge kwaliteit waarmee je, dankzij de ongeëvenaarde PCM1798 24/192 DAC en de DSD 1794A DAC chip, elke digitale signaalbron (met een digitale uitgang) kan ‘upgraden’ naar Roksan-kwaliteit.
Voor de draadloze verbinding is er zowel een analoge K-Link-zender (voor analoge audio-apparatuur) en een USB K-Link-zender (voor PC en mediaserver).
De K3 DAC heeft 2 paar parallelle tulpuitgangen plus een gebalanceerde XLR-uitgang.BLAK Serie
De Geïntegreerde Versterker heeft drie lijningangen, een gebalanceerde XLR-lijningang, een high-end MM phono-ingang, een USB B-ingang plus een Bluetooth-ingang.
De hoofdtelefoonuitgang heeft een apart ontwikkelde versterkersectie met eigen voeding. Dit zorgt voor een ongekende weergavekwaliteit, waardoor elke echt goede hoofdtelefoon ook volledig tot zijn recht komt.
De USB DAC is geschikt voor bestanden tot en met 24 bit/192 kHz (PCM) of DSD128. En maakt het mogelijk om op simpele manier alle digitale audiobestanden weer te geven van PC of mediaserver.
De CD-speler heeft 3 digitale uitgangen (optisch, XLR en tulp) en 2 analoge (XLR en tulp).

De bediening van beide is eenvoudig: direct via het voorpaneel met het duidelijke LED-display of met de afstandsbediening.
De Roksan BLAK Serie is leverbaar in de kleuren anthracite, charcoal en opium.Radius 7 draaitafel
De motorsturing is afgeleid van de fenomenale RPM-regeling voor de (toplijn) Xerxes20+ draaitafel. Het aandrijfwiel voor de rubber snaar is nu van massief aluminium. Al deze verbeteringen zorgen voor een wow&flutter-waarde van minder dan 0,04% en een rumble-waarde lager dan -75 dB.
De Radius 7 heeft twee keuzeschakelaars: voor aan/uit en voor de snelheid (33/45). Verwisselen van de aandrijfriem (zoals bij de Radius 5) is dus niet meer nodig.
De draaisnelheid wordt aangegeven door een LED op de motorbehuizing: rood voor 45 tpm en blauw voor 33 tpm. Dankzij de transparante constructie geeft dit ook een aantrekkelijk visueel effect.
De Radius 7 kan ook inclusief een gemonteerde Roksan Nima Unipivot toonarm worden geleverd.

 
 
  Monitor Audio Nederland B.V.
Singel 17F
1261 XP Blaricum
Tel. 035 6295491
Fax. 035 6295492
www.monitoraudionederland.nl
info@monitoraudionederland.nl
2011 Monitor Audio
dislaimer | algemene voorwaarden
Spange Internet B.V.